❯ Krystaly  ❯  Fosílie  ❯ 


Amonit přívěsek

kód: P694

skladem: 0

2 990


 Nádherný pyritový amonit ve stříbře
amonit Crucilobiceras, stáří cca 196 mil. let
 
 
velikost / váha
40x24x6mm / 6,6g
velikost  amonita 24x21x6mm
materiál pyritový amonit / stříbro 925
původ Dorset, Anglie
čakra
astrologické znamení pro všechna znamení
léčebné využití                  
proudění energie, buněčný metabolismus, deprese, vnitřní ucho, plíce, degenerativní choroby
duchovní rovina zesílení energie, ochrana, minulé životy, karmická očista, stavy tranzu

 

Fosílie jsou pozůstatky pravěkých tvorů a rostlin, zahynulých před milióny let. Skrze věky se přeměnily v kámen. Jelikož kdysi byly živé, jsou úzce spjaty s pátým elementem Akášou. Přestavují věčnost, čas a vývoj. Jsou hmatatelným důkazem toho, že nic v přírodě není ztraceno. Používání fosílií k rituálním účelům sahá hluboko do minulosti. Šamani používali fosílie k zesílení energie. Obecně můžeme fosílie používat zejména k ochranným účelům a pro jejich stáří i k prodloužení délky života. Též dobře poslouží, potřebujete-li vyvolat vzpomínky (včetně na minulé životy).
 

Amonit: ve středověku nazýváni též "Draconites", jsou zkamenělí mořští živočichové spirálovitého tvaru. Jejich zkameněliny se vyskytují v bohaté škále barev, které vyniknou zejména po leštění a broušení. Je jich známo více než 500 druhů. První jedinci se vyvíjí před 410 mil. let. Vymírají ke konci "křídy" (před 66 mil. let). Dnes se s nimi můžeme setkat v podobě jejich zástupce - 6ti druhů Loděnky. Je obzvláště účinný při umístění na korunní čakru a na třetí oko, aktivuje metafyzické schopnosti a interdimenzionální průzkum. Představuje uzavřený kruh a okamžité poznání místa, má v sobě zakódovanou cestu duše a je vhodnou podporou při znovuzrození.

Duchovní sféra: tento kámen vás uvádí hluboko do vašeho nitra a vede k ucelení. Aktivací osobního posílení a duchovní vůle přetváří negativní energii v jemně plynoucí pozitivní spirálu. Je mocný nástroj karmické očisty a přiložen na třetí oko uvolňuje nutkavé myšlenky a duševní příkazy z minulého života.

Byly to všude kameny nesmírného zájmu a úcty, dávaly se do příbytků na zajištění magické ochrany, sloužily k vyvolání stavů tranzu a vytržení, jejich prostřednictvím prý lze dosáhnout stavu osvícení, alchymisté je nosili coby ochranu před silami démonů a konečně pro buddhisty a hinduisty jsou saligramy božstvo samo. Představují rovněž kosmické vědomí a nejhlubší mystéria, označují se jako Buddhovy inkarnace, jako kolo zákona, symbol osmidílné stezky himalájského buddhismu, jako schody vedoucí k osvícení.

Léčebné účinky: přispívá k celkovému pocitu pohody, povzbuzuje proudění čchi tělem, pomáhá k dlouhověkosti, prospívá buněčnému metabolismu, při depresích, porodních bolestech, osteomyelitidě a hučení v uších. Podněcuje energii kundalini a buněčnou paměť, stabilizuje puls a překonává degenerativní choroby. Chrání lebku, vnitřní ucho, plíce a končetiny. Je také účinným kamenem pro léčení Země.


podobné produkty: